Zienswijze VLMH meegenomen in omgevingsvergunning zonneveld Wielink

‘Wij hebben een reactie gegeven op de zienswijze en onze opmerkingen zijn gehonoreerd en terug te vinden in de plannen.’

Biodiversiteit
Het resultaat van onze opmerkingen is dat de initiatiefnemer van het zonnepark een en ander in het beheersplan heeft meegenomen zodat biodiversiteit maximaal bevorderd wordt en de grond geschikt blijft voor agrarische doeleinden.

Bloemen en kruiden
De grond onder de zonnepanelen worden ingezaaid met kruidenrijk grasmengsel. Randen van de velden die geen opgaande beplanting kennen, worden ingezaaid met bloemrijk en kruidenrijk mengsel. Begrazing is onderdeel van het beheerspakket. Er wordt ‘extensief’ beheerd, de hekken moeten zo weinig mogelijk invloed hebben op de fauna.

Agrarisch

De gemeente en de gemeenteraad onderschrijven net als de VLMH de code Zon op Land. Strikt genomen komen deze zonnevelden op agrarische gronden. In de code Zon op Land komen agrarische gronden echter pas na andere opties. Omdat de stukken grond in aparte hoeken naast de snelweg liggen, zijn wij niet tegen. Maar in Hattem horen nu eerst daken en bedrijfsterreinen aan bod te komen. Hattem loopt daarop flink achter. 

Ingelaste Raadsvergadering
Een en ander had haast, vanwege de deadline voor het indienen van een subsidieaanvraag. In een ingelaste raadsvergadering gaf de raad een Verklaring van Geen Bezwaar af (VVGB) af. Uit de bespreking in de raad bleek dat één van de velden die op water gelegd zou worden niet nu wordt meegenomen. Er dient nog een onderzoek plaats te vinden en dat kan pas volgende zomer. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.