VLMH dient zienswijze op ontwerp bestemmingsplan Koeweg 11-13 in

Aan de Koeweg staan twee huisjes die vernieuwing behoeven. Toch heeft de vereniging een zienswijze ingediend. Het ontwerp-bestemmingsplan bevat teveel fouten.

Er zijn teveel vraagtekens over de borging en handhaving van het plan. De planregels maken veel meer mogelijk dan het inrichtingsplan doet geloven. Het plan geeft ruimte voor een enorme kaalslag. Dat dit niet goed gaat, is van eerdere plannen maar al te bekend.  

De percelen Koeweg 11-13 liggen in een waardevol kampenlandschap op de overgang tussen stuwwal en de uiterwaarden van de IJssel. De afwisseling van weilanden en houtwallen kenmerken dit landschap. Het terrein ligt op Gelderse Ontwikkelingszone, in een enclave in Natura 2000 gebied. 

Hattem is uniek omdat verschillende landschappen samenkomen binnen de gemeente grenzen. Het onderscheid tussen de nabijgelegen Oranjebuurt met haar villa’s aan de ene kant en het kleinschalige kampenlandschap waar Molecaten onderdeel van uitmaakt aan de andere kant verdwijnt stap voor stap. Daarmee neemt de waarde en de charme van Hattem af. 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.