Klompenpaden Hattem geopend

De twee klompenpaden bij Hattem, het Hoenwaardsepad en het Assenradepad, zijn klaar. Ze zijn inmiddels geopend. De Klompenpaden zijn een verrijking voor wandelaars uit Hattem en voor de bezoekers van Hattem die meer dan alleen de binnenstad willen ontdekken.

De eerste route, het Assenradepad, is een rondwandeling over een oud spoortracé, een polder, bos en een landgoed. Het Hoenwaardsepad is een rondwandeling over een jaagpad, heide, een landgoed, langs een watermolen en een sprengenbeek.Het Hoenwaardsepad sluit aan op het Paddenpad.

Aan de ontwikkeling hebben veel organisaties en vrijwilligers meegewerkt. Onder begeleiding van Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) en in samenwerking met vrijwilligers, particuliere grondeigenaren, a.s.r., gemeente Hattem, Waterschap Vallei en Veluwe en ProRail is het gelukt het Assenradepad en het Hoenwaardsepad te ontwikkelen.  Theo te Winkel, Arie van de Worp en Ans Braakenburg namen namens de VLMH deel.

Er zijn meerdere klompenpaden in Gelderland en Utrecht: wandelingen over boerenland en landgoederen, dwars door weilanden over vergeten paadjes en spannende doorsteekjes. De routes zijn onder andere beschikbaar via een app (de wandelapp Klompenpaden). Meer informatie is te vinden op www.klompenpaden.nl.

De financiering van deze paden, alweer nummer 83 en 84, is mede mogelijk gemaakt door de Provincie Gelderland, gemeente Hattem, Regio Noord Veluwe, Waterschap Vallei en Veluwe, ProRail, Herberg Molecaten, Jachthaven IJsseldelta Marina, Vadesto Outdoor Adventure, Pastoraal centrum de Hezenberg en de Nationale Postcode Loterij.