Informatieve wandeling

De Vereniging Landschap & Milieu Hattem nodigt U uit voor een wandeling over het oude KIBO-terrein en de grond van voorheen de Berghuizer Papierfabriek, tussen de Apeldoornseweg en het Apeldoorns kanaal. Ab van Dijk van het Gelders Landschap zal meelopen en toelichting geven over dit zogenoemde Hattemer-Poortgebied.

De Hattemerpoort, één van de ecologische poorten van de Veluwe, is een zogenoemde robuuste verbindingszone. Het vormt een belangrijke schakel tussen de Veluwe en de Sallandse Heuvelrug in Overijssel en is het leef- en migratiegebied van verschillende diersoorten, waaronder dassen, edelherten, reptielen en weidevogels. De Hattemerpoort maakt deel uit van de Ecologische Hoofdstructuur, een samenhangend netwerk van natuur- en landbouwgebieden met veel natuurwaarden.

De wandeling vindt plaats op vrijdag 5 april a.s. en begint om 15.00 uur. Het vertrek- en eindpunt is het parkeerterrein van de Hattemse Golf & Country Club, Veenwal 11 in Hattem.

Aanmelden kan vóór 1 april per e-mail: hoeksema-visscher@planet.nl of telefonisch bij Jannes Hoeksema, tel. 038 4443362.

De wandeling is gratis voor leden van de VLMH. (Niet-leden betalen € 2,50. Als belangstellenden op de dag zelf lid worden, mogen ze natuurlijk ook gratis mee.)