Fiets Excursie Hoenwaard 10 juni: Omvorming, Gruttostand, hogere dijken en de Hattemerpoort

Op 10 juni organiseert de VLMH een excursie in de Hoenwaard.

De Hoenwaard is onderdeel van de Hattemerpoort. In de hoenwaard wordt landbouwgrond naar natuur omgevormd. Wat dat precies inhoudt zal Joost Reijnen, adjunct directeur van de Gelderse Natuur en Milieu Federatie uit de doeken doen.

koe

Omvorming heeft invloed op de bedrijfsvoering van landbouwers die (vrijwillig) meedoen. Ook hier zal informatie over gegeven worden.

De flora en fauna is onder andere door de landbouw in de afgelopen decennia behoorlijk verandert. Zo zien we de grutto niet vaak meerin de Hoenwaard. Jan Ras zal laten zien wat er momenteel gebeurt om het de grutto naar de zin te maken.

Als laatste fietsen we langs het Apeldoorns Kanaal. Een deel van de dijk van het vijfde pand voldoet niet meer aan de huidige eisen qua hoogte en stevigheid. Wat betekent dit voor de omgeving? Hier zal Annette Sanders de huidige stand van zaken met u delen.

Wanneer: Zaterdag 10 juni, 15.00-17.00 uur

NB. Eigen fiets meenemen en stevige schoenen om een stukje door het weiland te lopen naar de Dras/plas pomp. We verzamelen bij het begin van de Hoenwaard, net over de brug.

Kosten: vrijwillige bijdrage.

Wilt u alvast wat meer weten over de Hattemer Poort: zie de website van de Gelderse Natuur en Milieu Federatie. www.gnmf.nl

IMG_2018grutto1