Wat doen we?

De VLMH is een vereniging met 190 leden. We wegen effecten van maatregelen die natuur, milieu rond Hattem beïnvloeden. We ontwikkelen standpunten, volgen beleidsontwikkelingen, we houden regelmatig overleg met wethouders en gemeenteambtenaren en organiseren scholing en excursies.

In de vijftig jaar dat we bestaan is veel bereikt. Zonder de VLMH was bijvoorbeeld de Enk volgebouwd en liep er een afslag van de snelweg dwars door Molecaten. Let wel, we staan vernieuwing niet in de weg maar we willen er voor waken dat belangrijke landschappen en waardevolle flora en fauna onherstelbaar worden aangetast. Hattem heeft nu eenmaal een unieke ligging in verschillende landschappen. 

We proberen ons doel te bereiken door constructief overleg. Dat levert alle betrokkenen immers het meeste op. Zo werkten en werken we mee aan visies en structuurplannen van de gemeente, aan de ontwikkeling van de Hattemerpoort, doen we mee aan allerlei projecten, zoals de klompenpaden en ‘Levend Landschap’ van de stichting Landschapsbeheer Gelderland.

Maar soms is het toch nodig andere maatregelen te treffen en die gaat de VLMH niet uit de weg. Maar ook in die gevallen blijven we openstaan voor een dialoog, zoals na de rechtszaken rond bij de uitbreiding van de haven en het Hattemse Loo, een bouwproject midden in de Hattemerpoort.  

Steunt u ons ook? Op onze contactpagina staat hoe u lid kunt worden (klik hier). 

Meest recente berichten

Grote toeloop bij ‘Hattem in het Groen”

Gisterenavond liep het storm bij ‘Hattem in het Groen’, een samenwerkingsproject tussen Stichting Landschapsbeheer Gelderland, de gemeente Hattem, provincie Gelderland en de VLMH. 

Meer dan vijftig inwoners uit Hattem luisterden geboeid naar de presentatie van de Stichting. Het verhaal nam ons mee door de ontstaansgeschiedenis van de landschappen rond Hattem. Bent u geinteresseerd? De sheets zij in te zien (klik op: presentatie Hattem in het groen 2) is te zien. 

Napraten bij Hattem in het Groen

Inwoners van Hattem uit het buitengebied kunnen gratis advies krijgen voor hun erfbeplanting. Bij diegenen die zich daarvoor opgeven komt in mei, juni of juli een expert langs. Die heeft voor dat gesprek al veel huiswerk gedaan, er is bijvoorbeeld al gekeken naar de achtergrond van het kavel. De subsidie komt van de provincie. 

Het advies is vrijblijvend. Indien u besluit om er iets mee te doen, dan kunt u tegen hele lage prijzen plantgoed bestellen. 

Het enthousiasme bleek ook na de avond groot. De volgende ochtend hadden zich al 22 bewoners aangemeld! Wilt u ook meedoen, maar twijfelt u of u in aanmerking komt? Stuur uw aanvraag vrijblijvend in, de experts bekijken het voor u. 

Het aanvraagformulier is bijgevoegd (Aanmeldingsformulier). U kunt zich ook aanmelden via de website van de stichting. Daar is ook meer informatie te vinden. 

  1. Nieuwe omgevingswet Reacties uitgeschakeld voor Nieuwe omgevingswet
  2. Bitufa vastgoed verwerkt geen bitumen in Wapenveld Reacties uitgeschakeld voor Bitufa vastgoed verwerkt geen bitumen in Wapenveld
  3. Natuurorganisaties vrezen einde kwetsbare natuur Veluwe vanwege Lelystad Airport Reacties uitgeschakeld voor Natuurorganisaties vrezen einde kwetsbare natuur Veluwe vanwege Lelystad Airport
  4. Ook zo’n zin in inheemse bomen en struiken in de tuin? Geef een reactie