Doel

De vereniging wil het milieu in en om Hattem beschermen en verbeteren. Een goede kwaliteit van het milieu is immers voorwaarde voor onze gezondheid en ons welbevinden, nu en voor toekomstige generaties. Daarnaast benadrukt de Vereniging de zorg voor eco-systemen, voor natuur en landschap. Dit doet we niet alleen ten behoeve van de mens, maar ook uit respect voor het milieu.

De vereniging rekent in bijzonder Hattem maar ook de Noord-Oost Veluwe tot haar werkgebied.

De vereniging verzorgt voorlichting en allerlei activiteiten voor haar leden en kijkt daarnaast kritisch mee bij overheidsinitiatieven zoals structuurplannen of bestemmingsplannen. Ze volgt het ingrijpen in de omgeving door particuliere instanties en personen. Als het nodig is gaat de VLMH bestuursrechtelijke procedures aan.

De statutaire omschrijving van het doel van de vereniging vindt u hier.

Recent Posts

Jaarlijkse ALV voor leden gevolgde door Lezing over sporen door René Nauta voor alle geïnteresseerden

Op donderdag 15 november is de jaarlijkse vergadering van de VLMH van 19.30-20.00 uur. De ALV is alleen voor leden, maar wordt gevolgd door een zeer interessante lezing van René Nauta.

Alle leden hebben voor de ALV een uitnodiging gekregen per mail. Heeft u deze gemist, stuur dan een mail naar :  info.vlmh@gmail.com of neem contact op met een van onze bestuursleden

Ook dit jaar zijn we te gast bij het Voerman Museum.

Om  20.15 uur  zal de lezing van dierensporen expert René Nauta plaatsvinden. René heeft onlangs voor de VLMH een zeer geslaagde excursie geleid  en mooie sporen laten zien en zoals hij zelf aangeeft:

Sporenlezen is echt geweldig, het is mijn grote passie en een van de belangrijkste redenen om buiten te willen zijn. Dat wil ik graag met je delen.
Sporen zijn overal te vinden en ze vertellen allemaal hun eigen verhaal. Van de kleinste keversporen in het zand, tot niet te missen wroetsporen van wilde zwijnen.

Na deze lezing ga je met andere ogen de natuur in!

 

  1. Bouw je eigen Insecten Hotel op 14 november: voor kinderen van 7-11 jaar Leave a reply
  2. Paddenstoelen excursie 28 okotber Leave a reply
  3. Erwin Hamer wint fotowedstrijd Leave a reply
  4. Algemene Ledenvergadering 2017 en lezing van Willem Kolvoort Leave a reply