Jachthaven

Jachthaven en beheer uiterwaarden

Als compensatie voor de uitbreiding van de Jachthaven mocht de VLMH gedurende 6 jaar €13000,–  (vanaf 2009) besteden aan beheer en inrichting van de uiterwaarden van de gemeente Hattem ten noordwesten van de jachthaven.

Zo zijn grote delen van deze uiterwaarden voorzien van schrikdraad tegen vossen. Uit vergelijking met andere gebieden (waar een derde deel van de schade aan eieren veroorzaakt wordt door vossen) blijkt dat deze aanpak succesvol is. Er is geen schade door vossen. Ook worden wilgen geknot en een pad beschermd met schrikdraad tegen honden in de aanliggende weilanden. De uitvoering is in handen van de Stichting Vrienden van het Boerenland.

De uitbreiding van de jachthaven met het overleg over compensatie werd als voorbeeld opgenomen in een publicatie van de Provincie Gelderland ”Combineren met natuur”.

Nog niet alle afspraken voor de compensatie zijn gerealiseerd, zoals bijvoorbeeld de overdracht van land aan natuurorganisaties. De Gelderse Milieufederatie werkt hier aan in overleg met onze vereniging.

Recent Posts

Jaarlijkse ALV voor leden gevolgde door Lezing over sporen door René Nauta voor alle geïnteresseerden

Op donderdag 15 november is de jaarlijkse vergadering van de VLMH van 19.30-20.00 uur. De ALV is alleen voor leden, maar wordt gevolgd door een zeer interessante lezing van René Nauta.

Alle leden hebben voor de ALV een uitnodiging gekregen per mail. Heeft u deze gemist, stuur dan een mail naar :  info.vlmh@gmail.com of neem contact op met een van onze bestuursleden

Ook dit jaar zijn we te gast bij het Voerman Museum.

Om  20.15 uur  zal de lezing van dierensporen expert René Nauta plaatsvinden. René heeft onlangs voor de VLMH een zeer geslaagde excursie geleid  en mooie sporen laten zien en zoals hij zelf aangeeft:

Sporenlezen is echt geweldig, het is mijn grote passie en een van de belangrijkste redenen om buiten te willen zijn. Dat wil ik graag met je delen.
Sporen zijn overal te vinden en ze vertellen allemaal hun eigen verhaal. Van de kleinste keversporen in het zand, tot niet te missen wroetsporen van wilde zwijnen.

Na deze lezing ga je met andere ogen de natuur in!

 

  1. Bouw je eigen Insecten Hotel op 14 november: voor kinderen van 7-11 jaar Leave a reply
  2. Paddenstoelen excursie 28 okotber Leave a reply
  3. Erwin Hamer wint fotowedstrijd Leave a reply
  4. Algemene Ledenvergadering 2017 en lezing van Willem Kolvoort Leave a reply