Uiterwaarden en weidevogels

Uiterwaarden en weidevogels

Dankzij de compensatie voor de uitbreiding van de haven zijn extra maatregelen mogelijk voor bescherming van weidevogels. Dankzij het knotten van bomen zijn rovende kraaien zichtbaar. En dankzij het aanbrengen van schrikdraad wordt de grootste bedreiging voor eieren en jongen door vossen verhinderd.

Het is een unieke aanpak met belangstelling uit andere gebieden in Nederland. Vooral de grutto en de tureluur zijn ernstig bedreigd in Nederland. Hun aantallen lopen gestaag terug. Ook kieviten en wulpen hebben het niet breed. Er zijn maar weinig plaatsen in Nederland waar de grutto op de markt te horen is.

Dankzij de medewerking van veel agrariërs werkt deze aanpak. Een evenwichtige benadering met aandacht voor verschillende belangen is essentieel.

Recent Posts

Jaarlijkse ALV voor leden gevolgde door Lezing over sporen door René Nauta voor alle geïnteresseerden

Op donderdag 15 november is de jaarlijkse vergadering van de VLMH van 19.30-20.00 uur. De ALV is alleen voor leden, maar wordt gevolgd door een zeer interessante lezing van René Nauta.

Alle leden hebben voor de ALV een uitnodiging gekregen per mail. Heeft u deze gemist, stuur dan een mail naar :  info.vlmh@gmail.com of neem contact op met een van onze bestuursleden

Ook dit jaar zijn we te gast bij het Voerman Museum.

Om  20.15 uur  zal de lezing van dierensporen expert René Nauta plaatsvinden. René heeft onlangs voor de VLMH een zeer geslaagde excursie geleid  en mooie sporen laten zien en zoals hij zelf aangeeft:

Sporenlezen is echt geweldig, het is mijn grote passie en een van de belangrijkste redenen om buiten te willen zijn. Dat wil ik graag met je delen.
Sporen zijn overal te vinden en ze vertellen allemaal hun eigen verhaal. Van de kleinste keversporen in het zand, tot niet te missen wroetsporen van wilde zwijnen.

Na deze lezing ga je met andere ogen de natuur in!

 

  1. Bouw je eigen Insecten Hotel op 14 november: voor kinderen van 7-11 jaar Leave a reply
  2. Paddenstoelen excursie 28 okotber Leave a reply
  3. Erwin Hamer wint fotowedstrijd Leave a reply
  4. Algemene Ledenvergadering 2017 en lezing van Willem Kolvoort Leave a reply