Fiets Excursie Hoenwaard 10 juni: Omvorming, Gruttostand, hogere dijken en de Hattemerpoort

Op 10 juni organiseert de VLMH een excursie in de Hoenwaard.

De Hoenwaard maakt deel uit van de Hattemerpoort. Eén van de veranderingen die dat met zich meebrengt is het omvormen van landbouwgrond naar natuur. Wat dat precies inhoudt zal Joost Reijnen, adjunct directeur van de Gelderse Natuur en Milieu Federatie uit de doeken doen.

koe

Dat heeft zeker invloed op de bedrijfsvoering van landbouwers die (vrijwillig) meedoen aan het omvormen van dit gebied. Ook hier zal informatie over gegeven worden.

De flora en fauna is o.a. door de landbouw in de afgelopen decennia behoorlijk verandert. Zo is o.a. de grutto geen vaak geziene gast meer in de Hoenwaard. Jan Ras zal laten zien wat er momenteel gebeurd om het de grutto naar de zin te maken.

Als laatste fietsen we langs het Apeldoorns Kanaal. Een deel van de dijk van het 5e pand voldoet niet meer aan de huidige eisen qua hoogte en stevigheid. Wat betekent dit voor de omgeving? Hier zal Annette Sanders de huidige stand van zaken met u delen.

Zaterdag 10 juni

15.00-17.00 uur

Eigen fiets meenemen en stevige schoenen om een stukje door het weiland te lopen naar de Dras/plas pomp.

Verzamelen bij het begin van de Hoenwaard, net over de brug.

Kosten: vrijwillige bijdrage.

Wilt u alvast wat meer weten over de Hattemer Poort: zie de website van de Gelderse Natuur en Milieu Federatie. www.gnmf.nl

IMG_2018grutto1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *