Bedrijfspark welstandsvrij leidt tot hier en daar 25 meter hoge bebouwing

Zienswijze VLMH over H2O conceptbestemmingsplan

Meer dan tien verschillende belanghebbenden hebben een zienswijze ingediend op het conceptbestemmingsplan voor het bedrijventerrein H2O, waaronder ook de VLMH. Het bestuur van de VLMH is niet tegen vooruitgang of werkgelegenheid. Maar dat lijkt bij H2O niet aan de orde. Het rendement van het plan is al immers eerder bijgesteld. Maar zonder acceptabele onderbouwing zijn milieubelastende maatregelen onwenselijk.

H2O is niet uit een economische realiteit ontstaan en eenmaal gestart creëren dit soort politieke initiatieven hun eigen werkelijkheid. Stoppen is moeilijker dan doorgaan, veel geld is al besteed, veel mensen en organisaties betrokken, en zo struikelen projecten tegen beter weten in veelal onherroepelijk door en in het geval van H2O naar een resultaat dat bij de start van het project onacceptabel zou zijn geacht: grootschalige en hogere milieu categorieën bedrijven welstandsvrij in een agrarisch gebied.

De vraag voor een plek op het terrein van H2O blijkt dusdanig beroerd dat de welstandseisen worden losgelaten. Welstandsvrij is het Unique Selling Point van H2O in een snel verslechterende en sterker concurrerende markt voor bedrijfsterreinen waarop H2O al weinig kans maakte. Welstandsvrij zorgt in dat geval voor hier en daar een 25 meter hoge bebouwing die elders niet kon.

We hebben de gemeente nogmaals verzocht om een onafhankelijk economische haalbaarheidsstudie voor H2O. Tot de haalbaarheid aannemelijk gemaakt is moet geen grootschalige logistieke en hogere milieucategorie industrie toegestaan worden  en het terrein op Hattems grondgebied dient haar agrarische bestemming te  behouden. Indien een goede economisch onderbouwde casus te maken is, mag het gebied niet welstandsvrij zijn en dient de milieubelasting acceptabel te zijn.

 

Voor de volledige reactie klikt u hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *