400 bomen en 8000 stuks bosplantsoen – Hattem in het groen

Bewoners uit het buitengebied van Hattem planten binnenkort ruim 8.000 struiken en bijna 400 bomen voor een mooier buitengebied. Zij doen mee aan het succesvolle beplantingsproject Hattem in het Groen.

Vereniging Landschap en Milieu Hattem en Stichting Landschapsbeheer Gelderland enthousiasmeerden diverse bewoners in de gemeente Hattem om mee te doen. Na een informatieavond in maart 2019 hebben 28 bewoners zich aangemeld en meegedaan. Zij gaan ruim 8.000 struiken zoals de sleedoorn, meidoorn, hazelaar en Gelderse roos aanplanten en ook nog eens circa 150 knotbomen, 100 laanbomen en 150 hoogstamfruitbomen.

Uitdeeldag plantmaterialen

De uitdeeldag van het plantmateriaal vindt plaats op zaterdag 23 november 2019 om 9.15 uur. Wethouder Carla Broekhuis deelt dan de eerste boom uit met Vereniging Landschap en Milieu Hattem op het terrein van de gemeentewerf, Kerkhofdijk 6 te Hattem.

Streekeigen en aantrekkelijk voor diersoorten

De uitvoering van dit project is in handen van Stichting Landschapsbeheer Gelderland. Alle deelnemers aan het project zijn door een adviseur van SLG bezocht. Voor ieder terrein is een inrichtingsplan gemaakt dat past binnen het landschapstype van de bewoners. Via deze actie worden de erven en kavelgrenzen verfraaid met streekeigen beplanting, zoals een elzensingel, struikenrij, haag, hoogstamboomgaard of combinatie van mogelijkheden.

Door aanplant van streekeigen soorten wordt een terrein weer aantrekkelijk voor allerlei diersoorten. Ook vanuit cultuurhistorisch oogpunt krijgt een erf meerwaarde wanneer er inheemse soorten staan. Gunstige subsidiemogelijkheden Bewoners doen een eigen bijdrage en konden gebruik maken van gunstige subsidiemogelijkheden.

Het project ‘Hattem in het Groen’ wordt mede gefinancierd vanuit de provincie Gelderland en de gemeente Hattem. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.